joi, 31 ianuarie 2013

Supa crema de ciuperci


Rasfoind cateva reviste vechi din colectia mea, am gasit aceasta reteta. O trec in caietul cu retete pe gustul nostru! 

Ce ne trebuie:

- 500 gr ciuperci champignon micute (proaspete);
- 2 cepe potrivite;
- 3 morcovi potriviti;
- 1 radacina patrunjel;
- 200 gr smantana;
- 1 l supa de pui (daca nu aveti puteti folosi cuburile concentrate...desi nu sunt sanatoase);
- 1 legatura patrunjel;
- 2-3 linguri ulei;
- sare;
- piper

Cum preparam:

Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei incins (2-3 linguri).
Spalam ciupercile (sau nu), taiem morcovii si radacina de patrunjel dupa preferinta si  adaugam peste ceapa. Tuarnam putin din supa calda si lasam sa se inabuse totul aproximativ 15 minute.
Adaugam restul de supa calda si  mai  lasam sa mai fiarba 5 minute.
Oprim focul si mixam totul cu ajutorul unui mixer manual sau in blender.
Adaugam sare, piper dupa gust, smantana si mai dam intr-un clocot.
Luam de pe foc si presaram patrunjelul tocat. 
Eu am ornat cu cateva felii de ciuperci proaspete si cu crutoane!



Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 4-6 portii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu