joi, 31 ianuarie 2013

Clatite cu gem de caise si nuca

Cine nu adora clatitele si cine nu stie sa faca clatite...Insa, de curand, am descoperit o combinatie extraordinara pentru umplutura!! 

  Ce ne trebuie pentru clatite:

- 210 gr. faina alba;
- 3 oua intregi;
- 300 ml lapte;
- 200 ml apa minerala (sifon sau bere);
- 1/4 lingurita sare
- putin ulei pentru prajit 

Ce ne trebuie pentru umplutura:

- 1/2 borcan de 400 gr gem/dulceata de care ne place (in cazul meu gem de caise, home made);
- 100 gr miez de nuca taiat bucati maricele (prajit intr-o tigaie antiaderenta, avand grija sa nu se arda si amestecand continuu)

Cum preparam:

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea.
Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore.
Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani.
Ungem cu ajutorul unui servetel (sau pensula de silicon) imbibat cu ulei, tigaia (a mea are diametrul de 20 cm), lasam sa se incinga putin si turnam cu polonicul o cantitate cat sa acopere fundul tigaii. 
Cand s-a matifiat partea de deasupra, intoarcem cu maiestrie clatita pe partea cealalta si o mai lasam putin, apoi o scoatem pe farfurie si o umplem cu gem/dulceata de care ne place (eu de caise) si presaram deasupra un strat generos de miez de nuca prajit usor intr-o tigaie antiaderenta. 
Rulam clatita sau o impaturim dupa preferinta.
Va asigur ca este o umplutura pe care o veti repeta!

Din cantitatile mentionate obtinem aproximativ 12-15 clatite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu