joi, 24 noiembrie 2011

Ratatouille

Am vrut de multe ori sa prepar aceasta reteta si iata ca a sosit momentul. 
Este o mancarica simpla si usoara in ciuda titlului spectaculos.

Ne trebuie:

- 500 gr vinete
- 500 gr dovlecei
- 500 gr ardei gras (rosu, galben si verde)
- 3 linguri ulei
- patrunjel tocat (pentru decor)

pentru sos:
- 3 linguri ulei
- 4 cepe potrivite tocate marunt
- 1 kg rosii oparite, curatate de coaja (daca nu aveti, se pot pune rosii intregi din conserva, insa nu vor avea aceeasi savoare)
- 4 catei de usturoi zdobiti
- sare si piper dupa gust
- 1 foaie de dafin

Cum preparam:

Taiem vinetele, dovleceii (cu tot cu coaja) cubulete, ardeii ii taiem fasii. Punem legumele la calit, pe rand in ulei.
Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat sosul.
Punem uleiul la incins, calim ceapa, adaugam rosiile taiate cubulete, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul. Dam totul intr-un clocot.
Adaugam legumele preparate anterior si amestecam totul.
Decoram cu patrunjel tocat si servim imediat.

Din cantitatile mentionate obtinem aproximativ 4 portii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu