Am vrut de multe ori sa prepar aceasta reteta si iata ca a sosit momentul.
Este o mancarica simpla si usoara in ciuda titlului spectaculos.
Este o mancarica simpla si usoara in ciuda titlului spectaculos.
Ne trebuie:
- 500 gr vinete
- 500 gr dovlecei
- 500 gr ardei gras (rosu, galben si verde)
- 3 linguri ulei
- patrunjel tocat (pentru decor)
pentru sos:
- 3 linguri ulei
- 4 cepe potrivite tocate marunt
- 1 kg rosii oparite, curatate de coaja (daca nu aveti, se pot pune rosii intregi din conserva, insa nu vor avea aceeasi savoare)
- 4 catei de usturoi zdobiti
- sare si piper dupa gust
- 1 foaie de dafin
Cum preparam:
Taiem vinetele, dovleceii (cu tot cu coaja) cubulete, ardeii ii taiem fasii. Punem legumele la calit, pe rand in ulei.
Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat sosul.
Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat sosul.
Punem uleiul la incins, calim ceapa, adaugam rosiile taiate cubulete, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul. Dam totul intr-un clocot.
Adaugam legumele preparate anterior si amestecam totul.
Decoram cu patrunjel tocat si servim imediat.
Adaugam legumele preparate anterior si amestecam totul.
Decoram cu patrunjel tocat si servim imediat.
Din cantitatile mentionate obtinem aproximativ 4 portii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu