joi, 24 noiembrie 2011

Trandafiri cu mere si foietaj

Eram dornica sa pregatesc ceva interesant, cu ingredientele care le aveam prin casa si sa fie si ceva gustos. Asadar am cautat rapid pe net si am gasit pe blog-ul La Lena acest preparat.

Ne trebuie:

- 1/2 pachet aluat foietaj
- 3 mere ionatan cu coaja rosie
- 5 linguri zahar tos
- 1 lingurita scortisoara
- zeama de la o lamaie (daca nu aveti puteti folosi o lingurita de sare de lamaie)
- 1 lingurita zahar pudra

Cum preparam:

Scoatem aluatul foietaj din congelator si il lasam la dezghetat.
Spalam merele, le taiem pe jumatate, scobim casuta de samburi si taiem felii foarte subtiri, cu tot cu coaja!
Punem feliile de mere intr-o cratita, punem apa cat sa le acopere, adaugam 2 linguri de zahar tos, zeama de la lamaie sau lingurita de sare de lamaie si le punem la fiert. 
Cand incepe sa clocoteasca apa, se opreste focul si scoatem imediat feliile de mar cu ajutorul unei palete cu gaurele. Asezam feliile pe un servetel de bucatarie, sa nu mai aiba apa deloc.
Intindem foietajul dezghetat cu sucitorul, presaram pe toata suprafata zahar tos si scortisoara, trecem cu sucitorul din nou peste foaie ca sa presam zaharul si scortisoara. Taiem benzi late de 1 cm.
Pe fiecare banda punem felii de mar suprapuse putin, avand grija sa avem mereu coaja marului in partea dreapta. Rulam cu grija banda si obtinem forma de trandafir.
Se pune hartie de copt in tava de la cuptor, asezam trandafirii obtinuti cu coaja marului in sus si se introduc la cuptorul incins, la temperatura medie, aproximativ 1 ora, pana se rumenesc frumos.
Se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Din cantitatile mentionate, obtinem aproximativ 8 trandafiri (depinde de marimea lui).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu