joi, 7 martie 2013

Trandafiri din mere si foietaj

Pentru ca urmeaza 8 martie, m-am gandit ca ar fi binevenit un desert pe care sa-l preparati pentru mamele voastre. Sursa de inspiratie, aici.
Necesita doar cateva ingrediente si putina migala.

Ce ne trebuie:

- 1 pachet aluat foietaj;
- 6 mere mari (cu coaja rosie);
- 2 lingurite scortisoara;
- zeama de lamaie;
- 2 linguri zahar pudra;
- 6 linguri zahar tos

Cum preparam:

Dezghetam aluatul foietaj la temperatura camerei.
Spalam merele, le taiem pe jumate, le scoatem cotorul si le taiem felii subtiri (cu tot cu coaja). 
Feliile taiate le punem intr-un vas cu apa cat sa le acopere, adaugam 3 linguri zahar tos si zeama de lamaie (ca merele sa nu oxideze).
Cand apa incepe sa fiarba, scoatem feliile de mar si le punem pe un servetel de hartie pentru a le usca.
Intindem pe masa infainata aluatul foietaj, presaram peste el cele 3 linguri zahar tos ramase, scortisoara si intindem usor cu sucitorul pentru ca zaharul si scortisoara sa se imprime in aluat.
Taiem aluatul pe lungine, in fasii late de 1 cm. Pe fiecare fasie, punem feliile de mere, usor suprapuse, cu coaja pe o singura parte (mereu in partea dreapta).
Rulam cu grija banda de foietaj si asezam trandafirul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt.
Trandafirii ii asezam cu coaja merelor in sus.
Se coc la foc potrivit, in cuptorul incins, timp de 1 ora, pana se rumenesc frumos.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Din cantitatile mentionate obtineti 15-20 trandafiri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu