miercuri, 6 martie 2013

Negresa


Reteta acestor negrese o am de la prietena mea, Antoaneta. 
Este extrem de simplu de facut si economica. 
Merge de minune dimineata alaturi de o ceasca cu cafea, cacao cu lapte sau ceai.

Ce ne trebuie:

- 200 gr. unt/margarina;
- 500 gr. zahar;
- 150 ml. lapte;
- 4 oua;
- 4 linguri cu faina;
- 4 linguri cacao;
- 1 plic praf de copt;
- sucul de la o lamaie;

Cum preparam:

Punem intr-un vas: untul, laptele, 2 linguri cacao si lasi la foc mic pana incepe sa fiaba, amestecand usor. 

Cand a fiert, dai vasul de-o parte si opresti intr-o cana, aproximativ 100 ml din acesta compozitie, amestecand-o cu restul de 2 linguri cacao ramase.

Lasi restul compozitiei sa se raceasca, timp in care separi ouale si cerni faina.

Cand compozitia s-a racit, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi albusurile batute spuma, adaugi faina si praful de copt stins cu sucul de lamaie.

Tapetezi o tava (a mea 20x29 cm) cu hartie de copt si torni compozitia.

Pui prajitura la cuptorul incins la 220 grade, pentru 30 minute.

Cand este gata, o lasi sa se raceasca si torni deasupra glazura (cele 100 ml compozitie oprita anterior).

Portionezi, ornezi dupa bunul plac si servesti.

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 24 bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu