duminică, 3 februarie 2013

Pui cu susan si miere

Ii multumesc KikenHanei pentru aceasta reteta! A fost delicioasa, insa, pentru gustul nostru, cele 3 linguri de miere din sos au fost prea mult, drept pentru care, data viitoare, voi pune doar o lingura de miere.

Ce ne trebuie:

- 500 gr piept de pui;
- 2 linguri de susan

Ce ne trebuie pentru marinata:

- 2 linguri sos de soia;
- 2 linguri de ulei;
- 2 linguri de apa;
- 1 lingura de zahar;
- 1/2 lingurita sare;
- 1 lingura ghimbir (il gasiti la raionul legume fructe) ras

Ce ne trebuie pentru aluat:

- 1 ou;
- 3 linguri faina;
- 3 linguri amidon;
- 150 ml apa;
- 1/2 lingurita sare;
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Ce ne trebuie pentru sos:

- 4 catei de usturoi pisati;
- 2 lingurite ghimbir ras;
- 200 ml apa;
- 2 linguri otet;
- 3 linguri miere;
- 2 linguri sos de soia;
- 1 lingura ketch-up (eu am am avut ketch-up home made);
- 1/2 lingurita sare;
- 1 lingura amidon (neaparat dizolvat in putina apa rece!)

Cum preparam:

Pipetul de pui se taie bucatele (patratele). 
Le punem in marinata, acoperim vasul si le lasam 30 de minute la frigider. Punem bucatelele de carne intr-o strecuratoare, apoi le punem in vasul cu aluat, amestecam si lasam iar pentru 20 minute la frigider, pentru ca aluatul sa se prinda bine de bucatelele de carne.
Prajim in ulei bucatelele de carne si le scoatem pe un servetel de hartie pentru a inlatura excesul de ulei.
Dam bucatile de carne prajita prin sos, apoi prin semintele de susan si papam!!

Cum preparam marinata:

Amestecam toate ingredientele.

Cum preparam aluatul:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fluid, asemanator celui de clatite.

Cum preparam sosul:

Prajim pentru cateva secunde usturoiul pisat si ghimbirul ras, in putin ulei, intr-un vas teflonat, adaugam apa, otetul, mierea, sosul de soia, ketchup-ul si sarea si dam intr-un clocot. Amestecam bicarbinatul cu putina apa rece si turnam peste sos amestecand continuu pana se ingroasa.

Eu am facut o garnitura de orez prajit, reteta o gasiti aici: Orez prajit

Din cantitatile mentionate obtineti 3-4 portii.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu