marți, 26 februarie 2013

Mini Pizza Zambitoare



Am preparat aceste mini pizza pentru un bufet suedez. 
Sunt foarte gustoase si haioase atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. 

Inainte de toate trebuie sa va spun ca, dupa cum observati si din imagini, chipul minipizzelor a "fugit" putin in urma coacerii insa, acest lucru s-a intamplat pentru ca nu am stiut ca trebuie sa apas mai bine in coca ochisorii, obrajorii si gurita. 

Acum ca stiti acest lucru inca de la inceput, sper sa va reuseasca mai bine decat mi-au iesit mie.

Ce ne trebuie pentru aluat:

- 500 gr. faina;
- 250 ml apa calduta;
- 6 linguri ulei de masline;
- o lingurita zahar;
- 1 cub drojdie (25 gr.);
- sare 

Ce ne trebuie pentru umplutura:

- 24 masline negre fara sambure;
- 100-150 gr cascaval ras;
- sos de rosii (sau ketch-up de casa);
- 100-150 gr. salam sasesc;
- un ardei gras rosu potrivit;
- cimbru;
- putina sare;
- putin piper

Cum preparam aluatul:

Punem intr-un castron faina.
Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.
Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum pregatim umplutura:

Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam asa:
Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.

Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici;

Taiem salamul cu o forma (eu floricica) sau cu capacul unei sticle de apa minerala, astfel incat sa obtinem cate 2 obrajori pentru fiecare minipizza.

Taiem fiecare maslina in doua, pe lungime astfel incat sa obtinem 2 ochi pentru fiecare minipizza.

Taiem ardeiul gras in bucati mici, usor curbate pentru a obtine o gurita pentru fecare minipizza.

Cum montam preparatul:

Scoatem aluatul din cuptorul cu microunde, intindem o foaie nici subtire nici groasa si cu ajutorul unei cutii de conserva (eu am avut o cutie de la un compot de ananas) taiem cercuri pentru a obtine fata minipizzei :)

Acoperim cercurile cu un prospop mare si le lasam sa mai creasca putin la loc cald (aproximativ 15 minute).

Punem un strat subtire de sos de rosii, adaugam condimentele, punem putin cascaval ras, apoi asezam cu grija ochii (maslinele), obrajorii (salamul) si gurita (ardeiul gras).

Asezam toate "zambaretele" in tava tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor la 220 grade, pentru 15-25 minute, pana devin rumene.

Din cantitatile mentionate obtinem aproximativ 24 minipizza.












2 comentarii: