joi, 31 ianuarie 2013

Cannelloni cu carne

Este un preparat foarte gustos pentru iubitorii de carne!

Ce ne trebuie:

- 400 gr carne tocata amestec (vita si porc);
- 1 ou;
- 1 ceapa mare;
- 1/2 legatura patrunjel;
- 2-3 linguri de suc de rosii (bulion);
- 400 ml apa
- 5-6 catei de usturi pisati;
- 200 gr cascaval;
- sare, piper, cimbru uscat (dupa gust);
- 8 cannelloni (tubulete);
- ulei de masline;

Cum preparam:

Se toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute.
Se sareaza, pipereaza dupa gust.
Separat, se pune intr-o craticioara, sucul de rosii, cimbrul, apa, putina sare, 3 catei de usturoi pisati si se da intr-un clocot.
La amestecul de carne racit se adauga oul batut bine, patrunjelul tocat si restul de 2-3 catei de usturoi pisati si se omogenizeaza.
Se unge o tava de yena (28 X 9 cm) cu unt (ulei de masline), se umplu cele 8 tubulete cu amestecul de carne si se aseaza in tava unul langa altul, lasand putin spatiu intre ele.
Peste ele se toarna sosul de rosii avand grija ca lichidul sa acopere complet tubuletele. Daca nu este suficient lichid mai putem adauga putina apa. Deasupra radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.
Se baga tava la cuptorul incins, la 200 grade, timp de 25-30 min pana capata o culoare frumoasa si suntem siguri ca s-au fiert cannelloni.

Din cantitatile mentionate obtinem 4 portii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu