vineri, 25 noiembrie 2011

Tort "Diana si Florin"

De ce Tort "Diana si Florin"? Pentru ca a fost o comanda pentru cununia civila a doi tineri,  care se numesc, Diana si Florin. 
Ambele torturi au avut 4 kg.
Ne trebuie:

pentru tortul "Florin"- barbatul

- 3 plicuri gelatina (3X10gr)
- apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
- 2 linguri zahar tos
- 1 ou 
- 50 gr stafide
- whisky (cat sa acopere stafidele, cand le punem la hidratat)
- 150 gr ciocolata amaruie 75% cacao (100 gr topim , 50 gr taiem bucatele)
- 750 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie) - (din care, 250 gr le oprim pentru decor)
- 1 cana de zahar tos
- 1 lingura smantana (cat mai grasa)
- colorant alimentar negru (pentru decor)
- spray colorant mov (pentru decor)

Cum preparam:
Punem stafidele intr-un castronel, turnam whisky cat sa le acopere si le lasam pana in momentul folosirii.
Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine. Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie".
Lasam sa se raceasca.
Amestecam o cana de zahar cu frisca si mixam pana se intareste, adaugam apoi lingura de smantana. Oprim aproximativ 250 gr frisca pentru decor.
Topim 100 gr ciocolata in cuptorul MW sau la bain-marie, dar sa nu fie fierbinte! Taiem bucatele potrivite si cele 50 gr cicolata ramase.
Amestecam compozitia din gelatina, frisca, ciocolata topita, bucatelele de ciocolata, stafidele bine scurse, pana omogenizam bine.
Luam o forma (eu am folosit forma de inima), imbracam fundul si peretii formei cu staniol sau folie alimentara si turnam compozitia. Nivelam bine si lasam la frigider minim 3 ore. Eu am lasat pana a doua zi.
Scoatem tortul din forma, il asezam pe platou si incepem sa il decoram dupa bunul plac.
Eu am amestecat frisca cu colorant alimentar negru si am facut costumul si papionul, iar pentru camasa am folosit spray alimentar, mov.

pentru tortul "Diana" - femeia

- 3 plicuri gelatina (3X10gr)
- apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
- 2 linguri zahar tos
- 1 ou
- 1 compot ananas bucati
- 750 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie) - (din care, 250 gr le oprim pentru decor)
- 1 cana de zahar tos
- 1 lingura smantana (cat mai grasa)
- colorant alimentar roz (pentru decor)
- bombonele argintii (pentru decor)

Cum preparam:


Urmam aceleasi etape ca la tortul "Florin", doar ca in loc de stafide, punem bucati de ananas foarte bine scurse de zeama.
La decor am folosit frisca alba, putin colorant roz (pentru a imita pielea miresei) si bobonelele le-am folosit pentru obtinerea colierului.

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 15-20 portii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu