vineri, 25 noiembrie 2011

Salata de legume cu maioneza

Aceasta salata de legume cu maioneza am facut-o in forma de inimioara deoarece am dus-o "cadou" nasilor.

Ne trebuie:

- 8 cartofi potriviti
- 4 morcovi
- 3 castraveti murati
- 4 gogosari in otet
- 150 gr mazare
- 1/2 borcan maioneza (daca facem maioneza in casa, facem o maioneza dintr-un galbenus crud si un galbenus fiert)
- sare
- piper

pentru ornat:

- 150 gr masline negre/verzi
- 1 morcov
- 1 gogosar rosu in otet

Cum preparam:
Pui la fiert cartofii, morcovii si mazarea, se pun apoi la racit, se curata de coaja si se toaca in cubulete mici. Castravetii murati si gogosarii se taie, de asemenea.  Amesteci toate legumele intr-un castron, adaugi maioneza, sare si piper dupa gust.
Iei o forma - in cazul meu, o forma de inimioara - in care pui amestecul de legume cu maioneza, apoi acoperi totul cu un strat subtire de maioneza si decorezi astfel:
- pe primul rand pui masline negre, taiate pe jumatate;
- pe al 2-lea rand pui gogosar rosu in otet tocat marunt;

- pe al 3-lea rand pui jumatati de masline verzi;
- pe al 4-lea rand pui morcov fiert tocat marunt;
- pe al 5-lea rand pui iar jumatati de masline negre;
- in centrul inimioarei pui restul de gogosar ramas.

Din cantitatile mentionate obtinem aproximativ 8 portii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu