luni, 28 noiembrie 2011

Rulada cu gem

Este prima mea rulada si mi-a iesit excelent! Nu s-a rupt foaia, a fost extraordinara. O voi repeta cu siguranta, insa o sa incerc si cu alte umpluturi. Aceasta este umpluta cu gem de prune, pentru ca alteva nu aveam prin camara ;) Draga Sava Laura  multumesc pentru reteta!!!

Ne trebuie:

- 3 oua
- 5 linguri apa fierbinte
- 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
- 100 gr zahar tos + aprox. 25 gr (pt decor)
- 50 gr amidon
-1 lingurita rasa de praf de copt
- 200-250 gr gem de prune (in reteta Laurei scrie gem de capsune, zmeura etc)
- 1 praf de sare  

Cum preparam:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si cu zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand bine de jos in sus, dupa fiecare. 
Amidonul il amestecam cu praful de copt si il cernem deasupra compozitiei deja obtinute si omogenizam.
Tapetam cu hartie de copt o tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara 23X33 cm) si coacem la 180 grade, aproximativ 15 minute, pana capata o culoare usor aurie.
Cand e gata, se rastoarna pe un prospop de bucatarie pe care am presarat zahar tos. Scoatem imediat hartia de copt. Daca nu folosim blatul imediat, il pastram rulat in prosop.
Ungem blatul cu gem de prune (sau de care ne place), rulam strans, cu grija si il tinem la frigider pana in momentul servirii.

Din cantitatile mentionate, obtinem 10 felii.

2 comentarii:

  1. Foarte, foarte frumoasa!!!!!!!!! :)
    Te pup pentru incercarea reusita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Laura, merci pentru reteta!! Am reusit, datorita tie :) Pupici!!

    RăspundețiȘtergere