miercuri, 30 noiembrie 2011

Gogosi umplute cu dulceata de visine

Ce sa papam dulce...ora 19:00...pai...Mami, vrem gogosi cu dulceata :)
Sursa de inspiratie AICI Mentionez ca sunt gogosi de POST.

Ne trebuie:

- 3 cesti (nu cani) apa
- 1 ceasca ulei
- 1 ceasca zahar
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 1 lingurita coaja de lamaie (eu nu am pus)
- un praf de sare 
- 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
- aproximativ 600-700 gr (pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini, insa sa nu fie tare, ci pufos)
- 15 lingurite de dulceata de visine (home made)
- 2 linguri zahar pudra

Cum preparam:

Dizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile, apoi adaugam faina pana ce obtinem un aluat nelipicios si moale.
Acoperim cu un prospop (sau folie alimentara) si lasam sa creasca la loc cald, ferit de curent (eu bag castronul in cuptorul MW si inchid usa, dar nu il pornesc, evident ;) Dupa 30 minute, scoatem din castron, infainam suprafata de lucru si intindem o  foaie potrivita ca si grosime. Luam un pahar (eu am folosit o cana  de la promotia Milka, ca sa iasa gogosile mai mari) si taiem cercuri.
Punem pe mijlocul unui cerc o lingurita de dulceata, punem peste ea alt cerc de aluat si presam bine marginile ca sa nu iasa dulceata.
Punem apoi gogoasa uriasa in ulei incins si stam pe langa ea, ca repede se rumeneste si se infoaie ;)
Scoatem gogosile pe un servetel de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de grasime, lasam la racit, pudram cu zahar pudra si papam.

Din cantitatile mentionate, mi-au iesit 15 gogosi umplute, mari. Daca nu doriti sa le umpleti, obtineti 30 gogosi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu