miercuri, 23 noiembrie 2011

Chec "supercalifragilistic" in 5 minute




Aceasta reteta extraordinar de rapida am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu. Ii multumesc si va recomand sa incercati acest preparat pentru ca dureaza exact 5 minute!! Mai mult dureaza pana se raceste :)
Eu am modificat putin cantitatile (am facut intr-o singura cana) si la sfarsit am decorat cu dulceata de visine facuta in casa.


Ne trebuie:
- 4 linguri rase de faina
- 4 linguri rase de zahar tos
- 1 lingura rasa de cacao neagra
- 1/2 de lingurita praf de copt
- 1 ou crud
- 3 linguri lapte
- 3 linguri ulei floarea soarelui

Cum preparam:

Luam o cana maricica (eu am luat o cana de supa) si punem in ea ceea ce urmeaza.
Amestecam toate prafurile foarte, foarte bine. 
Adaugam oul crud si amestecam iar foarte bine. Punem cele 3 linguri de lapte si cele 3 de ulei, mai amestecam iar si dam totul la cuptorul cu microunde setat la 850W, pentru fix 4 minute.
Scoatem cana, o lasam la racit cam 1-2 minute, decupam pe marginea canii cu un cutit, rasturnam pe farfuriuta, decoram cu ce dorim (eu am pus dulceata de visine).

Din cantitatile mentionate iese o singura portie.

3 comentarii:

  1. am musafiri in seara aceasta si, dupa cum stii, noi suntem in criza de timp mai mereu asa ca voi incerca reteta propusa de tine.
    sunt convinsa ca va fi delicios (eu voi folosi dulceata de gutui) si ma incanta ca dureaza atat de putin prepararea lui.
    gandeste-te cu ce am putea inlcoui cacao pt a putea papa si piticii nostri.
    felicitari pt infiintarea blogului si cat mai multe comenzi!
    Mada

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, cred ca in loc de cacao ai putea sa pui INKA (este orz prajit instant din cate stiu eu)se gaseste exact sub aceasta denumire, la supermarket.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pudra de roscove e cel mai potrivit inlocuitor de cacao. Este bogat in calciu, bogat in fibre, nu produce alergii. Este tocmai bun pentru copilasi. Se gaseste in mod sigur in magazinele naturiste!

    RăspundețiȘtergere