miercuri, 23 noiembrie 2011

Negresa cu gem de gutui (de post)



Ne trebuie:

- 400 gr. faina
- 400 ml apa
- 300 gr. zahar tos
- 200 ml ulei floarea soarelui
- 400 gr gem (eu am pus 250 gr, de gutui)
- 5 linguri nuca macinata (opriti cateva jumatati de nuca)
- 1 lingurita scoartisoara
-1 fiola esenta de rom
- 1 lingurita bicarbonat
- zeama de la o lamaie (eu am pus 1/2)
- 1 lingura cacao
- putina sare
- 3-4 linguri de cocos colorat (eu am pus cocos galben) pentru decor

Preparam asa:

Intr-un castron potrivit ca marime punem gemul, apa, sarea, zaharul si amestecam pana ce se topeste zaharul. Incorporam apoi uleiul turnat in fir, adaugam nuca macinata, scortisoara, esenta de rom si omogenizam. Stingem bicarbonatul cu zeama de la 1/2 de lamaie, il adaugam in compozitie si la sfarsit adaugam faina cernuta impreuna cu cacao, treptat.
Pui hartie de copt intr-o tava (eu am pus intr-o tava 22X35 cm), torni toata compozitia si bagi la cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.
Faci testul scobitorii (daca iese curata inseamna ca prajitura este facuta).
O lasi sa se raceasca in tava, o tai patrate sau romburi, decorezi cu cocos colorat si cu jumatati de miez de nuca.

Din cantitatile mentionate ies aproximativ 15-20 bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu