duminică, 7 aprilie 2013

Placinta dobrogeana



Este o placinta cu care rasfat musafirii sau familia, de cate ori am ocazia. 
Este extraordinara calda, dar si rece, servita alaturi de un pahar cu lapte batut. 

Ce ne trebuie:

- 1 pachet foi de placinta (14 foi)
- 500 gr branza telemea (nu foarte sarata)
- 5 oua
- 200 gr unt (pentru unsa foile de placinta)
- 500 gr smantana

Cum preparam:

Dai branza pe razatoare, pui peste ea 300 gr din cantitatea de smantana si amesteci totul foarte bine.

Desfaci pachetul de foi de placinta dupa ce l-ai tinut la temperatura camerei si faci 4 rulouri din 3 foi, un rulou din 2 foi.

Iei prima foaie de placinta, o ungi cu unt topit, pui pestea ea a doua foaie de placinta, ungi iar cu unt si la fel procedezi si cu cea de-a treia foaie, peste care pui o parte din umplutura si rulezi pe latura lunga, nu foarte strans.

Asezi acest prim rulou in tava de cuptor, unsa cu unt. Procedezi la fel si cu restul de 4 rulouri si le asezi pe toate, unul langa celalalt in tava.

Cele 5 oua impreuna cu cele 200 gr de smantana ramase, le amesteci si obtii o crema pe care o torni peste rulourile intepate cu ajutorul unei furculite.

Lasi aproximativ 15 minute, sa se imbibe cu lichid, apoi bagi tava la cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste, timp de 30-35 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza in tava si se serveste.

Din cantitatile mentionate obtineti 26 bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu