marți, 2 aprilie 2013

Iepure cu masline


Un preparat absolut delicios! Reteta o am de la mama mea.

Ne trebuie:

pentru fragezirea carnii:

200 ml otet;
1 l apa;
1 lingurita rasa cu sare

pentru mancarica:


1.5 kg carne iepure;
3-4 cepe;
putin ulei (pentru rumenit carnea);
2 foi de dafin;
10 boabe piper negru;
1/4 l suc de rosii (sau o lingura cu varf de bulion) - optional;
1 lingurita cu varf de faina;
4 linguri vin alb;
3-4 felii de lamaie (fara coaja);
1/2 lingurita mustar;
150 gr. masline;
putin cimbru;
putin usturoi pisat (optional)
3-4 l apa (cat sa acopere carnea)


Cum preparam:

Punem carnea de iepure in otet amestecat cu apa si sare si il tinem acolo aproximativ 30 minute, o ora.

Intre timp, calim ceapa taiata marunt, o scoatem si in uleiul ramas rumenim putin carnea scoasa din amestecul cu otet.

Punem carnea rumenita pe toate partile intr-o cratita, adaugam apa rece cat sa o acopere putin si o lasam sa fiarba 30 minute. Dupa aceea adaugam ceapa calita anterior, piperul, sarea, foile de dafin, amestecam si mai lasam la fiert inca 30 minute.

Adaugam maslinele intregi si sucul de rosii.

Lasam sa fiarba inca 30 minute in cratita semiacoperita, apoi adaugam vinul alb, cimbrul, mustarul, feliile de lamaie, usturoiul pisat si faina dizolvata in putina apa rece.

Verificam daca s-a fiert carnea si oprim focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu