miercuri, 6 februarie 2013

Clatite cu crema de vanilie si bezea



Vreau sa multumesc KikenHanei pentru aceasta minunata...delicioasa...reteta!! Este un desert pe care sotul si baietelul meu l-au mancat intr-o clipa si au cerut a doua portie :)

Ce ne trebuie pentru  6 clatite:

- reteta de aici doar ca injumatatiti cantitatile;

Ce ne trebuie pentru umplutura:

- 250 gr branza dulce de vaca;
- 1 ou;
- 40 gr zahar;
-1 lingura stafide lasate la hidratat in putin coniac/rom;
- coaja de lamaie

Ce ne trebuie pentru crema de vanilie:

- 2 oua (doar galbenusul)
- 100 ml frisca lichida (sau lapte, dar crema o sa iasa mai fluida);
- 25 gr zahar;
- vanilie Finess (Dr. Oetker);

Ce ne trebuie pentru bezea:

- 2 oua (doar albusul);
- 35 gr zahar;
- praf de sare

Cum preparam umplutura:

Stafidele le punem la hidratat in putin coniac/rom. Mixam branza impreuna cu zaharul, ouale, coaja de lamaie. Adaugam stafidele si umplem clatitele ca pe sarmale.

Cum preparam crema de vanilie:

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, turnam frisca/lapte fierbinte, in fir subtire amestecand continuu. Punem pe foc si amestecam aproximativ 2 minute pana ce crema se ingroasa.

Cum preparam bezeaua:

Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mizam pana obtinem bezeaua.

Cum montam preparatul:

Intr-un vas de yena uns cu unt punem clatitele umplute cu branza, turnam peste ele crema si deasupra punem bezeaua. Punem totul la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 5-10 minute pana ce se rumeneste bezeaua.

Din cantitatile mentionate obtineti 3 portii mari sau 6 portii mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu