Vreau sa multumesc KikenHanei pentru aceasta minunata...delicioasa...reteta!! Este un desert pe care sotul si baietelul meu l-au mancat intr-o clipa si au cerut a doua portie :)
Ce ne trebuie pentru 6 clatite:
- reteta de aici doar ca injumatatiti cantitatile;
Ce ne trebuie pentru umplutura:
- 250 gr branza dulce de vaca;
- 1 ou;
- 40 gr zahar;
-1 lingura stafide lasate la hidratat in putin coniac/rom;- coaja de lamaie
Ce ne trebuie pentru crema de vanilie:
- 2 oua (doar galbenusul)
- 100 ml frisca lichida (sau lapte, dar crema o sa iasa mai fluida);
- 25 gr zahar;
- vanilie Finess (Dr. Oetker);
Ce ne trebuie pentru bezea:
- 2 oua (doar albusul);
- 35 gr zahar;
- praf de sare
Cum preparam umplutura:
Stafidele le punem la hidratat in putin coniac/rom. Mixam branza impreuna cu zaharul, ouale, coaja de lamaie. Adaugam stafidele si umplem clatitele ca pe sarmale.
Cum preparam crema de vanilie:
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, turnam frisca/lapte fierbinte, in fir subtire amestecand continuu. Punem pe foc si amestecam aproximativ 2 minute pana ce crema se ingroasa.
Cum preparam bezeaua:
Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mizam pana obtinem bezeaua.
Cum montam preparatul:
Intr-un vas de yena uns cu unt punem clatitele umplute cu branza, turnam peste ele crema si deasupra punem bezeaua. Punem totul la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 5-10 minute pana ce se rumeneste bezeaua.
Din cantitatile mentionate obtineti 3 portii mari sau 6 portii mici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu