joi, 31 ianuarie 2013

Omleta cu malai


Din intamplare, in cautarile mele pe internet dupa ceva "altfel" de mancat, am gasit pe bucataras.ro, aceasta reteta care va asigur ca este delicioasa!!

Ce ne trebuie:

- 1 lingura de malai;
- 3 oua;
- cascaval (cat va place);
- ceapa verde (eu am pus cam 3 fire)
- putin ulei
- sare dupa gust

Cum preparam:

Se pune putin ulei pe fundul unei tigai si se lasa la incins. Se imprastie uniform malaiul pe toata suprafata tigaii si se lasa pana face bolboci.
Cele 3 oua se bat cu putina sare, se toarna in tigaie, se acopera cu un capa si se lasa 2-3 minute, la foc potrivit ca sa nu se arda.
Intre timp, radem cascavalul si tocam bucatele mici ceapa verde.
Punem cascavalul si ceapa tocata pe 1/2 din suprafata omletei, aceasta fiind inca pe foc, pliem si o scoatem pe o farfurie.
Ornam dupa bunul plac.

Din cantitatile mentionate obtinem 2 portii mici sau o portie generoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu