marți, 5 martie 2013

Pizza "Floare"

In familia noastra, pizza este un preparat des intalnit (cel putin o data pe saptamana). 
Atat sotul cat si baietelul meu ar manca pizza la fiecare masa. 
De aceea trebuie sa imi pun imaginatia la treaba si sa fac mereu  alt decor. 
Daca tot a venit primavara, m-am gandit sa fac o floare :)

Ce ne trebuie pentru aluat:

- 250 gr. faina;
- 125 ml. apa calduta/lapte caldut;
- 15 gr. drojdie proaspata;
- 1 lingurita rasa de zahar;
- 2 linguri ulei masline;
- 1/2 lingurita sare.

Ce ne trebuie pentru umplutura:

- 6 linguri sos de rosii (sau ketch-up de casa);
- condimente (sare, piper, cimbru)
- 100 gr. cascaval ras pe razatoare cu gauri mici;
- 100 gr. masline negre fara samburi (sau cu samburi daca aveti rabdare sa curatati);
- 100 gr. slaninuta afumata taiata fasii subtiri;
- 100 gr. boabe de porumb (din conserva);
- 1-2 carnati subtiri si afumati

Cum preparam aluatul:

Punem intr-un castron faina.
Incalzim putin apa/laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.
Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc).
Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam umplutura:

Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam asa:
Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.

Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici;
Taiem maslinele marunt;
Slaninuta o taiem fasii subtiri;
Carnatii ii taiem rondele.

Cum montam pizza pentru a o pune la cuptor:

Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii. Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute.
Punem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, adaugam condimentele, apoi  punem cascavalul ras.
Asezam fasiile de slaninuta ca si cum ar fi petalele unei flori, intre acestea punem randuri formate din boabele de porumb. Pe margine adaugam rondelele de carnacior.
In mijloc punem maslinele tocate.

Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste.

Din cantitatile mentionate obtineti o pizza cu diametrul de 28 cm.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu