marți, 5 martie 2013

Nasturasi cu migdale

Mi-era o pofta de fursecuri...am cautat prin caietul cu retete si am gasit aceste fursecuri pe care le face mama mea. 
Sunt foarte usor de facut. Rabdare sa le asezi in tava sa fie, ca apoi...se papa repede ;)

Ce ne trebuie:

- 4 oua;
- 250 gr. zahar;
- 250 gr. ulei;
- 250 gr. faina;
- 2-3 linguri zeama de lamaie (aproximativ 1/2 lamaie);
- 2 linguri cacao;
- 1 plic zahar vanilat;
- 100 gr. migdale taiate bucati marisoare

Cum preparam: 

Amestecam ouale cu zaharul, adaugam pliculetul de zahar vanilinat si amestecam energic pana se topeste tot zaharul.
Turnam uleiul in fir subtire, zeama de lamaie, amestecam.
Punem faina si amestecam din nou.
O treime din compozitie o amestecam cu cacao, restul nu o amestecam cu nimic.
Pregatim o tava, o tapetam cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri/posh, punem gramajoare de aluat alb, lasand spatiu intre ele, pana umplem tava.
Deasupra fiecarei gramajoare albe adaugam  un mot din compozitia maro.
Punem in mijlocul fiecarui nasturas (fursec) o bucatica de migdala.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 180-200 grade, pentru 10-15 minute.

Sunt foarte gustoase dimineata, langa o cana cu cafea, lapte sau ceai.

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 50 bucati (depinde cat de mare sau mica faceti gramajoara).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu