miercuri, 10 aprilie 2013

Supa de usturoi cu crutoane aromate


Am gasit aceasta reteta pe blog-ul Angel's Food si mi s-a parut usor de facut, ieftina cu ingrediente pe care le avem aproape mereu prin casa. 
Sunt tare incantata de aroma acestei supe si cu siguranta o voi repeta. 
Am modificat putin ingredintele fata de reteta initiala ;) 

Ne trebuie:

Pentru supa:

- 6 catei de usturoi (foarte mari)
- 1.5 l de apa
- 3 cuburi concentrat de legume
- 1 lingura de amidon alimentar (cu varf)
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita boia de ardei dulce (optional);
- sare si piper;
- 1 lingura pasta de ardei/sos gros de rosii (optional);
- cateva fire de marar
Pentru crutoane:
-1-2 linguri cu ulei de masline;
-10-15 felii paine (deja feliate);
- sare;
- piper;
- oregano/cimbru
Pentru servire:
- putina smantana;
- cateva bucatele de cascaval

Cum preparam supa:

Curatam usturoiul si il presam.
Intr-o oala punem apa, adaugam cubuletele de legume si punem pe foc, pana da intr-un clocot.
In alt vas, punem usturoiul la calit, dar nu il rumenim, ci doar 1 minut amestecand continuu cat sa capete uleiul putina aroma.
Punem uleiul cu usturoi peste supa de " legume " fierbinte si lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 15-20 de minute.
Cand supa se apropie de final, dizolvam amidonul in putina apa rece, il turnam in oala, verificam daca mai trebuie sare, potrivim gustul cu piper.
Cine doreste, adauga boiaua si pasta de ardei capia, pentru o culoare mai intensa si mai lasam sa fiarba impreuna inca 10 minute. 
Oprim focul si adaugam mararul tocat.

Cum preparam crutoanele:

Taiem feliile de paine in cubulete marunte si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa fie pe un singur strat.
Adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si punem tava la cuptor in partea de sus, la 180 grade pentru 10-12 minute amestecand din cand in cand ca sa se rumeneasca uniform.
Cand au capatat o culoare rumen aurie, le scoatem si le punem deoparte pana in mometul servii supei.

Servim supa calda, alaturi de crutoane, iar cine doreste poate adauga smantana si cateva bucatele de cascaval. 

Din cantitatile mentionate obtineti 5-6 portii.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu