marți, 9 aprilie 2013

Pateuri cu zacusca si usturoi


Acest preparat este o inventie proprie insa...am innebunit pe toata lumea cu el! 
Un coleg de-al sotului a crezut ca se gasesc "de cumparat" si il tot roaga pe sotul meu sa-i spuna unde se gasesc :)) 

Ce ne trebuie:

- 1 pachet mare de aluat foietaj Bella (800 gr);
- 1 borcan zacusca de vinete (400 gr) - eu am avut zacusca facuta in casa;
- 100 gr kaizer sau slaninutza afumata;
- 6 catei de usturoi mari;
- 16 masline negre, fara samburi

Cum preparam:

Decongelam aluatul foietaj la temperatura camerei.

Feliem usturoiul si kaizerul in bucatele subtiri. Taiem in jumatate maslinele fara samburi. Fiecare foaie de aluat o impartim prin taiere, in 16 patrate egale.

Fiind doua foi in pachet, vom obtine la final 32 patrate. In mijlocul fiecarui patrat punem putina zacusca, 1/2 de maslina, 1 feliuta de usturoi, o bucatica de kaizer, pliem aluatul si presam cu o furculita pe margine astfel incat sa nu iasa compozitia.

Preincalzim cuptorul la 200 grade, asezam pateurile formate pe o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem la cuptor cu partea presata cu furculita spre spatele cuptorului (astfel vor capata o forma frumoasa cand se vor coace).

Le lasam la cuptor 25-30 minute pana devin rumene.

Se servesc calde sau reci alaturi de un pahar cu bere sau lapte batut.

Din cantitatile mentionate obtineti 32 pateuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu