vineri, 15 martie 2013

Nuca prajita cu sare


Probabil vi se pare ceva extrem de simplu, care nu necesita o reteta sau explicatii.
Eu m-am gandit sa le arat celor care sunt incepatori in ale gatitului cum se poate face o gustare rapida, crocanta, delicioasa si sanatoasa.
Merg de minune cu un pahar cu bere ;)

Ce ne trebuie:

- miez de nuca (cat doriti) - recomand sa cumparati nuci in coaja pe care sa le spargeti acasa;
- putina apa;
- sare

Cum preparam:

Spargem nucile, scoateti miezul cu grija si il lasati asa cum e, bucati mari.
Incingeti o tigaie de teflon, puneti nucile, stropiti cu putina apa (cat sa se lipeasca sarea de ele), presarati sare.
Miscati tigaia si rasuciti nucile pe toate partile, 5-10 minute pana se rumensc, fiind foarte atenti sa nu se arda.
Le puneti intr-un bol, luati un pahar cu bere si mergeti in fata televizorului sa le papati. 
Evident, se pot manca oriunde doriti dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu