Sursa de inspiratie pentru aceste chiftelute a fost o reteta de pe bucataras.ro.
Am adus mici modificari retetei si a iesit ceva extraordinar!
Chiftelute crocante la exterior si pufoase la interior pe care le-am servit cu un sos de iaurt, usturoi si marar. Trebuie sa le incercati!
Ce ne trebuie:
- 1 dovlecel (eu am avut congelat);
- 1 cartof mare;
- 1 ou;
- 3 linguri cu faina (cu varf);
- sare;
- piper;
- putin patrunjel proaspat tocat;
- 1 fir ceapa verde tocat;
- 1 cana pesmet;
- putin ulei (pentru prajit)
Cum preparam:
Decongelam dovlecelul, il pasam cu ajutorul blender-ului si il punem la scurs intr-o sita. Daca avem dovlecel crud, il decojim, il radem pe razatoarea cu ochiuri mici, punem putina sare si il punem la scurs.
Curatam cartoful si morcovul de coaja si ii punem la fiert in putina apa cu sare pentru maxim 15 minute.
Ii scurgem de apa, lasam sa se raceasca si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tocam marunt ceapa verde si patrunjelul.
Amestecam dovlecelul (ras sau dat la blender) cu cartoful si morcovul ras, ceapa si patrunjelul tocat. Adaugam oul batut cu putina sare, cele 3 linguri de faina si amestecam foarte bine.
Potrivim de sare si piper si cu ajutorul mainilor umezite cu apa, modelam chiftelutele pe care le dam prin pesmet.
Le prajim in ulei incins pana devin rumene.
Se servesc cu ketch-up de casa sau cu un sos facut din iaurt, usturoi si marar.
Daca nu doriti sa le prajiti in ulei, le puteti pune pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasati la 220 grade pana devin rumene. Nu stiu insa, daca vor fi la fel de gustoase ca cele prajite ;)
Din cantitatile mentionate obtineti 15 chiftelute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu