Exista multe retete pentru salamul de biscuiti insa mie mi-a placut foarte mult aceasta varianta a Florentinei G., gasita pe culinar.ro.
Ne trebuie:
- 450 gr biscuiti populari sau Petite Beurre;
- 300 ml lapte caldut;
- 100 gr. zahar;
- 100 gr. margarina sau unt;
- 200 gr rahat colorat;
- 1 fiola esenta de rom;
- 2 plicuri zahar vanilat;
- 20 gr. cacao
Cum preparam:
Rupem biscuitii bucatele mici, peste ei punem laptele caldut, untul/margarina topita (la cuptorul cu microunde), amestecam apoi adaugam restul ingredientelor.
Amestecam totul pana se coloreaza frumos, intindem o folie alimentara, punem cu lingura compozitie si rulam strans dand forma dorita. La capetele sulului format putem pune un elastic de bani ca sa stea bine strans.
Dam totul la frigider pentru minim 5 ore.
Din cantitatatile mentionate obtineti 4 suluri cu diametrul de aproximativ 6-7 cm si lungimea de 8 cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu