Daca aveti visine din visinata este nemaipomenit!! Daca nu, puteti inlocui cu o visina din dulceata facuta in casa sau, daca nu aveti nici din asta, puteti pune visine din compot tinute 1 ora in coniac sau visinata.
Va asigur ca sunt...delicioase!!
- 200 gr. biscuiti populari (dati prin masina de tocat sau tocati marunt la robot);
- 150 ml lapte caldut;
- 50 gr. zahar;
- 50 gr. unt topit;
- 1 fiola esenta de rom (sau o lingura de visinata);
- 10 gr. cacao;
- 30 visine din visinata, fara samburi (sau cu samburi daca anuntati ;) )
Ne trebuie pentru decor:
- fulgi de cocos colorati, bilute colorate (gen Cip), ornamente de ciocolata, nuca pisata, migdale pisate etc
Cum preparam:
Biscuitii tocati la masina sau la mixer ii amestecam cu laptele, untul, zaharul, esenta si cacao pana obtinem un aluat usor de modelat.
Luam cu o lingura compozitie, punem in mijloc o visina din visinata si formam o mingiuta de marimea unei nuci avand grija ca visina sa fie bine acoperita. Dam mingiuta prin ce dorim si o asezam in hartiuta sau pe un platou.
Procedam asa cu toata compozitia.
Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 26-30 bomboane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu