In cartea "Preparate rotunde" am gasit aceasta reteta extrem de simpla si rapida. In maxim o ora avem un desert minunat si vasele spalate :)
Ce ne trebuie:
- 3 mere;
- 1 ou;
- 1 lingurita scortisoara;
- 2 linguri apa;
- sare;
- faina cat cuprinde (aproximativ 200-300 gr);
- 2 linguri unt;
- 2 linguri zahar;
- 3 linguri pesmet.
Cum preparam:
Curatam merele de coaja, cotor si le taiem cubulete mici. Le amestecam cu oul, apa, scortisoara, sarea si faina cat cuprinde (eu am pus cam 200-300 gr). Faina e bine sa o puneti treptat pana obtineti un aluat bun pentru modelat bilute de marimea unei nuci.
Se pune apa cu sare la fiert si se adauga galustele modelate, 10-15 minute, la foc mic, acoperite cu capacul inclinat.
Topim untul, adaugam pesmetul, zaharul si amestecam sa nu se arda.
Scoatem cu grija galustele fierte, le lasam la scurs (atentie! sa nu se lipeasca intre ele!) si le trecem prin amestecul de pesmet si zahar.
Din cantitatile mentionate obtineti 22 galuste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu