Cu siguranta va intrebati: "Cum adica friptura fiarta?" Acesta reteta o am de la mama mea.
Este o friptura frageda, aromata, care se pregateste foarte, foarte simplu, intr-o cratita, pe aragaz :)
Ce ne trebuie:
- 500 gr. pulpa de porc;
- 1 l de apa fierbinte;
- 4-5 catei de usturoi;
- 1 lingura plina cu cimbru uscat;
- 1 paharel de vin alb (aprox. 150 ml)
- putin ulei;
- sare si piper dupa gust
Cum preparam:
Punem apa la incalzit.
Taiem carnea bucati cat palma (nu palma de barbat ;) si le batem putin fara sa le rupem.
Intr-o tigaie cu putin ulei rumenim carnita vreo 10 minute pe ambele parti apoi turnam totul (inclusiv uleiul) peste apa fiarta care trebuie sa acopere carnea dar nu foarte mult.
Adaugam sare, piper si lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam cimbrul si vinul si mai lasam pe foc inca 20 minute pana se fragezeste carnea.
Oprim focul, adaugam cateii de usturoi pisati (putem opri si cateva feliute pentru aspect), amestecam bine si asteptam sa se raceasca ca sa papam.
Eu am facut o garnitura de orez.
Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 2-4 portii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu