Am avut cativa cartofi ramasi de la o friptura la tava si parca nu-mi venea sa-i arunc...Asa simpli parca nu i-as mai fi mancat, asa ca am decis sa-i refolosesc si sa fac aceste saratele.
Ce ne trebuie:
- 350 gr faina;
- 380 gr cartofi fierti (in cazul meu, erau fierti si putin copti);
- 200 - 250 gr unt
- 2 oua (1 ou in compozitie, 1 ou pt uns deasupra);
- chimen;
- 1 lingurita de sare.
Cum preparam:
Se fierb cartofii, se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu 1 ou. Se amesteca apoi cu faina, untul aflat la temperatura camerei si cu sarea.
Se intinde o foaie, se unge cu oul ramas, se presara chimenul si se taie fasii sau in ce forma dorim.
Se coc pe o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 220 grade, aproximativ 20-25 minute pana devin rumene.
Din cantitatile mentionate obtinem aproximativ 50 saleuri de dimensiunea celor din imagine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu