Rasfoind printre retetele din colectia "Carticica Practica", am gasit aceasta reteta si m-am gandit sa v-o arat si voua.
Ce ne trebuie pentru aluat:
- 100 gr margarina Unirea;
- 180-200 gr faina (vezi cata intra);
- 50 gr zahar;
- 1 ou;
- un praf de sare;
- 1/2 plic praf de copt (optional)
Ce ne trebuie pentru crema:
- 1 plic budinca de vanilie;
- 2 linguri de zahar;
- 400 ml lapte
Cum preparam aluatul:
Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 20-30 minute ( nu mai mult).
Dupa ce il scoatem de la congelator, impartim aluatul in 12-15 bilute egale (depinde de masura formelor - eu am folosit forme cu diametru mic). Ungem formele cu unt, si asezam cat mai uniform aluatul in ele (lucram cu mainile).
Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu se umfla si bagam formele asezate pe o tava, la cuptorul incins la 180 grade pana capata o culoare aurie.
Se lasa la racit, se umplu cu crema si se orneaza cu fructe (kiwi, ananas, piersici din compot etc).
Le lasam la frigider 2-3 ore pentru a se fragezi aluatul si apoi le papam.
Cum preparam crema (budinca):
Se prepara dupa instructiunile aflate pe spatele plicului de budinca, avand mare grija sa nu se afume sau sa faca cocoloase.
Important!! La umplerea minitartelor folosim budinca rece, ajutandu-ne de un posh cu varf stelat sau...daca suntem nerabdatori, le putem umple folosind o lingurita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu