Dragii mei, aceasta este o inventie proprie testata si apreciata maxim de Rares si sotul meu.
Am gustat si eu si e...super! Trebuie sa o incercati, mai ales ca e gata in 5 minute!
Ne trebuie:
- 4 oua de prepelita (sau 2 oua de gaina);
- o lipie;
- 1 fir ceapa verde;
- 1/2 de rosie mare;
- 2 felii subtiri de bacon;
- o felie de cascaval;
- 1 lingura ketch-up facut in casa (sau suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si condimente)
- sare;
- piper;
- cimbru uscat;
- putin ulei de masline (pentru uns tigaia)
Cum preparam:
Amestecam ouale cu bacon-ul taiat bucatele mici, apoi adaugam cascavalul taiat si el bucatele mici. Potrivim de sare si piper, punem si cimbru dupa gust.
Punem o tigaie pe foc, ungem toata suprafata cu ulei de masline si turnam amestecul de oua avand grija ca acesta sa se imprastie pe toata suprafata tigaii, in strat subtire, ca o clatita. Lasam 1-2 minute pe o parte, apoi intoarcem pe cealalta parte si mai lasam 1 minut.
Intre timp, ungem lipia cu ketch-up de casa (sau suc de rosii amestecam cu usturoi) si tocam ceapa verde, taiem si rosia dupa bunul plac.
Deasupra lipiei unse cu ketch-up de casa, punem "clatita" din oua. Peste aceasta presaram ceapa verde tocata marunt si rulam strans.
Sfaturi:
1. Nu folositi ketch-up din comert!! Este nesanatos si schimba gustul mancarii.
2. Daca nu aveti nici suc de rosii, mixati in blender pupla unei rosii curatate de coaja si amestecati cu sare, piper si 2 catei de usturoi.
3. Puteti servi aceasta "shaorma" alaturi de un pahar de iaurt sau o bere rece - cand se mai incalzeste putin afara - ;)
2. Daca nu aveti nici suc de rosii, mixati in blender pupla unei rosii curatate de coaja si amestecati cu sare, piper si 2 catei de usturoi.
3. Puteti servi aceasta "shaorma" alaturi de un pahar de iaurt sau o bere rece - cand se mai incalzeste putin afara - ;)
Pofta buna!
Din cantitatile mentionate obtineti o portie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu