luni, 18 martie 2013

Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta

Cu siguranta, tochitura nu este un preparat pe care sa nu-l cunoasteti deja, insa, m-am gandit sa va prezint  modul in care il prepar si servesc eu.

Ce ne trebuie pentru tochitura:

- 500 gr. carne de porc (cotlet fara os, pulpa de porc);
- 6 carnati semiafumati;
- 200 gr. slaninuta afumata;
- putin ulei pentru prajit);
- 6 catei usturoi;
- sare;
- piper

Ce ne trebuie pentru mamaliguta:

- 2 cani malai;
- 6 cani apa;
- o lingura unt;
- sare

Cum preparam tochitura:

Taiem carnea de porc in bucati putin mai mari decat o nuca. Taiem carnatii in bucati mari, slaninuta fasii late.
Pisam usturoiul.
Punem intr-un ceaun putin ulei, adaugam slaninuta si o lasam sa se topeasca putin si sa iasa grasimea din ea. Adaugam cubuletele de carne si lasam sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam bucatile de carnati si mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca.
Oprim focul, adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare, piper si amestecam.

Cum preparam mamaliguta:

Poate nu este cel mai corect modul in care o prepar eu, insa imi iese foarte buna de fiecare data.
Pun malaiul, apa, sarea  si untul in ceaun. Amestec bine si pun pe foc, acopar cu capac si las asa 5 minute. Ridic capacul, amestec cu un tel ca sa nu aiba cocoloase, acopar si las fara sa ridic, 10 minute.
Amestec din nou, acopar cu capac si mai las 5 minute.
Cand mamaliguta se desprinde de peretii vasului este gata si o rastorn pe un platou.

Servesc tochitura si mamaliguta, alaturi de o bucata generoasa de branza de burduf si o cana cu smantana grasa.

Din cantitatile mentionate obtineti 4 portii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu