Dragii mei, un pranz gustos compus din pulpite rumenite la ceaun, un pilaf colorat si aromat si un mujdei de usturoi nemaipomenit.
Reteta de mujdei am gasit-o in cartea Maestrului Horia Varlan.
- 2 l. apa rece;
- 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);
- 2 catei mari de usturoi taiati felii;
- 1 lingurita rasa de sare;
- 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;
- 1 foaie de dafin;
- un varf de cutit cu praf curry;
- ulei (destul de mult, pentru prajire);
Ce ne trebuie pentru pilaf:
- 1 cana mare orez;
- 3 cani supa de pui ( zeama care ramane de la fierberea pulpelor);
- 2 cepe potrivite;
- 1 morcov mare;
- putin ulei (pentru calirea legumelor)
- sare;
- piper;
- putin patrunjel pentru decor;
Ce ne trebuie pentru mujdei:
- 4 catei mari de usturoi;
- 1 lingurita rasa de sare;
- 1 lingura ulei de floarea soarelui;
- 150 ml apa minerala/sifon';
- cateva fire de patrunjel tocat
Cum preparam pulpele:
Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Oprim focul, scoatem bucatile de carne pe un prosop de hartie ca sa se usuce, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O vom folosi la pilaf.
Punem ulei in ceaun, lasam sa se incinga si punem pulpitele cu pielea in jos, apoi le intoarcem pana se rumenesc frumoas pe toata suprafata.
Le scoatem pe un prosop de hartie ca sa eliminam surplusul de ulei, presaram putina sare.
Cum preparam pilaful:
Spalam legumele si le taiem bucatele mici. Le punem sa se caleasca in putin ulei apoi adaugam orezul spalat, supa si lasam sa fiarba maxim 15-20 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Potrivim de sare, piper.
Asezam pe farfurie si presaram putin patrunjel.
Cum preparam mujdeiul:
Zdrobim in mojar usturoiul presarat cu putina sare, adaugam uleiul si omogenizam, apoi punem apa minerala si patrunjelul tocat.
Din cantitatile mentionate obtineti 4 portii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu