Dragii mei, poate vi se pare ciudata combinatia insa, va asigur ca daca veti incerca aceasta pizza, o sa spuneti: "Doamne, cat de buna este! Trebuia sa fac doua pizza, nu una." ;)
Ca sa nu mai spun ca se face extraordinar de simplu!
Ce ne trebuie pentru aluat:
- 250 gr. faina;
- 125 ml. apa calduta/lapte caldut;
- 15 gr. drojdie proaspata;
- 1 lingurita rasa de zahar;
- 2 linguri ulei masline;
- 1/2 lingurita sare.
Ce ne trebuie pentru umplutura:
- 6 linguri sos de rosii (sau ketch-up de casa);
- condimente (sare, piper, cimbru);
- 100 gr. ardei gras rosu;
- 2 carnati subtiri si afumati;
- 3 cartofi curatati de coaja, taiati fasii si prajiti (pot fi si cartofi care v-au ramas de la pranz)
Cum preparam aluatul:
Incalzim putin apa/laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.
Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc).
Las aluatul la crescut 30-45 minute.
Cum preparam umplutura:
Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.
Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici;
Taiem ardeiul gras patratele mici;
Carnatii ii taiem rondele.
Cartofii sa ii avem deja prajiti.
Cum montam pizza pentru a o pune la cuptor:
Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii. Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute.
Punem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, adaugam condimentele, apoi punem cascavalul ras.
Asezam din loc in loc bucatalele de ardei gras, pe margine adaugam rondelele de carnacior si punem peste tot cartofii prajiti, avand grija sa fie intr-un singur strat.
Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste.
Din cantitatile mentionate obtinem o pizza cu diametrul de 28 cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu