sâmbătă, 2 martie 2013

Galuste cu gem de prune


Acest preparat este o varianta rapida a "Galustelor cu prune" care necesita timp mult mai lung de pregatire. Reteta am gasit-o aici.
Galuste cu gem de prune se pot servi si in zilele de post ;)
Sotul meu nu ar manca galuste cu prune pentru nimic in lume, insa dupa ce am reusit sa-l conving sa guste o galusca cu gem, abia l-am mai putut opri din mancat :)

Ce ne trebuie:

- 250 gr. gris;
- 750 ml apa;
- 1/2 borcan gem de prune (este de preferat acela facut in casa);
- pesmet;
- zahar;
- 2 plicuri zahar vanilat;
- 1/2 esenta vanilie;
- zahar pudra vanilat

Cum preparam:

Punem la fiert, apa, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu cu un tel, pana obtinem un aluat tare.

Lasm grisul la racit. Luam o lingura de lemn cu care luam din compozitie, o presam in palmele unse cu putin ulei , ii facem o mica adancitura in mijloc si punem putin gem de prune. Inchidem cu grija galusca astfel incat sa nu iasa gemul. Procedam asa si cu restul de aluat si gem.

Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim pesmetul cu zaharul pana se rumenesc, amestecand mereu.

Trecem galustele cu gem formate prin acest amestec si apoi ii dam prin zahar vanilat.

Din cantitatile mentionate obtineti 15 galuste cu gem.





2 comentarii:

  1. Bonus la minunata reteta de galuste, o leapsa pentru tine, cu drag, de martisor!
    http://cufarulcubucurii.wordpress.com/2013/03/02/leapsa-pentru-fetele-cu-jurnal/

    RăspundețiȘtergere