luni, 25 februarie 2013

Langos cu branza, chimen si marar

Cautam retete noi si am gasit la Bucatarul Maniac reteta acestor langosi...
Se pot face cu diverse umpluturi insa eu am ales "sa inventez" o umplutura cu branza, chimen si marar.
Au avut succes si calzi si reci :)

Ce ne trebuie pentru coca:

- 250 gr. faina;
- 175 ml. apa;
- 1/2 cub drojdie (aproximativ 13 gr.);
- 1 lingurita rasa de zahar;
- 2 linguri ulei;
- un praf de sare

Ce ne trebuie pentru umplutura:

- 300 gr. branza usor sarata;
- 100 gr. smantana;
- 2 linguri marar tocat;
- 1/2 lingurita chimen macinat;

Cum preparam coca:

Punem intr-un castron faina.
Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.
Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam compozitia:

Amestecam in castron branza, smantana, mararul tocat si chimenul macinat sau pisat in mojar.

Cum facem langosul:

Impartim coca in 10-12 bile cat mai egale ca marime .
Ungem mainile cu putin ulei, sucitorul la fel.
Intindem fiecare bila de coca, punem pe jumatate compozitie, pliem astfel incat sa nu iasa compozitia si prajim in ulei incins pana se rumeneste.
La fel procedam si cu restul bilutelor de coca.

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 10-12 langosi.





2 comentarii: