Am facut aceasta prajitura cu foi pentru ziua unei cunostinte. Reteta o am de foarte multa vreme, de la o fosta colega de serviciu. Multumesc, Gabriela Stanciu!
Ce ne trebuie pentru foi:
- 5 linguri cu ulei;
- 5 linguri cu lapte;
- 1 cana cu zahar (250 gr.);
- 3 linguri de miere;
- o lingura bicarbonat (Dr. Oetker)
- 2 oua amestecate bine;
- faina cat cuprinde (aproximativ 500 gr )
Ce ne trebuie pentru crema:
- 1 cana cu lapte;
- 1 cana cu zahar;
- 6 linguri cu gris;
- 1 si 1/2 pachet unt (300 gr);
- 1 fiola esenta de lamaie (Dr. Oetker);
- coaja rasa de la o lamaie;
- zeama de la o lamaie
Ce ne trebuie pentru glazura:
- 1 albus de ou;
- 1 lingura cu zeama de lamaie;
- 100 gr zahar pudra
Cum preparam foile:
Cum preparam crema:
Fierbem laptele cu zaharul si grisul. Cand grisul incepe sa se umfle se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge sa fie calduta. Atunci se adauga untul si se mixeaza 15 minute pana se albeste si isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga esenta de lamaie, coaja si zeama de lamaie.
Cum preparam glazura:
Albusurile si zaharul se mixeaza timp de 5-6 minute pana se topeste zaharul. Se adauga restul, se amesteca.
Cum montam preparatul:
Punem prima foaie, crema, a doua foaie, crema, a treia foaie, glazura, nivelam, presaram ce dorim pe deasupra sau lasam asa (eu am pus fulgi de migdale).
Punem la rece si taiem cu grija dupa 24 de ore, timp in care foile devin fragede si usor de portionat.
Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 15-20 portii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu